Ontwikkelen en realiseren van visies 

Voorbeeld van recente projecten:
iSeekMe - Vanuit de rol als sociaal ondernemer herijken visie, strategie en concept en ontwikkelen plan met klanten voor groei van tech startup iSeekMe. iSeekMe is een purpose gedreven organisatie. Via een on demand mentoren platform wil iSeekMe gelijke kansen  versnellen voor iedereen naar een future fit maatschappij. Momenteel ben ik betrokken als lid van de raad van advies.
Forward Inc - Persoonlijke en business coaching van vluchtelingen, die ondernemer willen worden via startup accelerator Forward Inc.
Gemeente Dordrecht - Visie en strategieontwikkeling voor werken in het centrum van Dordrecht. In mijn interactieve aanpak met een grote groep stakeholders ontwikkelen we verschillende scenario's en maken deze concreet door verschillende concepten te maken voor een bestaand gebouw.
ICAMAP - Visie en portfolio ontwikkeling voor internationaal vastgoedfonds ICAFuture, als unieke propositie voor het versnellen van innovatie in de vastgoed industrie.
0010*0010 - Ontwikkelen van visie en business concept op basis van NFT's & AI voor digitale kunstenaar en ondernemer in Beverly Hills.
MWPO - Visie & conceptontwikkeling HOLT voor vastgoedontwikkeling in Groningen met focus op het versnellen van een gezondheidscluster en gezond leven rondom Martini Ziekenhuis (tender gewonnen)
Gemeente Zwolle - Analyseren, visie ontwikkeling en uitvoering van economische ontwikkeling van het innovatiedistrict Spoorzone Zwolle.(inclusief inbedden van economische visie in plannen deelgebied coalities en opzetten marketing) 

Ontwikkelen en realiseren van innovatie programma's 

Voorbeeld van recente projecten:

Heerema Group - Ontwikkelen strategie en concepten voor het toepassen van parametrisch ontwerpen in de productieketen van offshore platforms
Team Zero North Sea - marktontwikkeling voor toekomstige scenario's voor 4 tot 6 multinationals in de off shore wind markt in de Noordzee (eigen initiatief)
Wärtsilä - analyseren ecosysteem voor Zero Emissies & ontwikkelen van een innovatie programma en platform TEAM ZERO voor uitvoeren wereldwijde strategie 'Maritime Ecosystems' 

Heijmans Vastgoed - Ontwikkelen van innovatieprogramma met klanten en partners voor kleine appartementen.
Heijmans Vastgoed -  Ontwikkelen van strategie voor ontwikkelen van Rotterdam Makers District

Ship of the future  - ontwikkelen van multi-organisatie innovatie programma voor het schip van de toekomst en nieuwe manieren van produceren (inclusief Heerema Fabrication)

Innovatie ecosystemen

Voorbeelden van recente projecten:
Gemeente Dordrecht - Visie en strategieontwikkeling voor werken in het centrum van Dordrecht. De stad ligt in het hart van de internationale maritieme en delta maakindustrie. In mijn aanpak ontwikkelen we verschillende concepten voor een bestaand gebouw om te leren en stakeholders te betrekken.
MWPO - Visie & conceptontwikkeling HOLT voor vastgoedontwikkeling in Groningen met focus op het versnellen van een gezondheidscluster en gezond leven rondom Martini Ziekenhuis (tender gewonnen)
Gemeente Zwolle - Analyseren, visie ontwikkeling en uitvoering van economische ontwikkeling van het innovatiedistrict Spoorzone Zwolle.(inclusief inbedden van economische visie in plannen deelgebied coalities en opzetten marketing)
Dutch Makers Revolution - Ontwikkelen crossmediaal en innovatieplatform voor het verdichten van ecosysteem van maakindustrie in de Groot Rotterdam (Eigen initiatief)

Make ’t Rotterdam - Ontwikkelen van platform voor het verbinden van studenten met de lokale maakindustrie door een televisieprogramma (eerste serie op lokale televisie zender Open Rotterdam met Alstom, Eurocaps, Heerema en Skelex) 

Rotterdam Makers District - ontwikkelen van projectplan voor de Dutch Makers Week om de maakindustrie een podium te geven, het ecosysteem te verdichten en Groot Rotterdam op de kaart te zetten als High Tech regio (Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf, Rotterdam Makers District, Gemeente Schiedam)

Gemeente Ridderkerk - ontwikkelen van actieplan Makers Village met 8 koplopers uit de stad, zoals Quooker, Trelleborg en Alstom. 

West Practice - Ontwikkelen van innovatieplatform voor informeel leren en open batches met als doel het creëren van een lokaal ecosysteem tussen talent en maakindustrie (Rotterdam West, Rotterdam Makers District & Spaanse Polder)

Innovatiehubs en clusters

Voorbeelden van projecten:
Rotterdam Climate Campus - Ontwikkelen van visie en business plan voor klimaat campus in Rotterdam Makers District.
Dutch Growth Factory - Ontwikkelen van concept, business plan en programmering voor innovatie hub voor opschalen van (digitale) maakbedrijven (eigen initiatief)
Sugu Club - Ontwikkelen van historische werkplaats van energiecentrale (1929) in een innovatiehub voor scaleups in creatieve en high tech maakindustrie in Rotterdam Makers District (eigen initiatief)


Concept ontwikkeling


Voorbeelden van recente projecten:

Gemeente Dordrecht -
Visie en strategieontwikkeling voor werken in het centrum van Dordrecht. De stad ligt in het hart van de internationale maritieme en delta maakindustrie. In mijn aanpak ontwikkelen we verschillende concepten voor een bestaand gebouw om te leren en stakeholders te betrekken.
MWPO -
Visie & conceptontwikkeling HOLT voor vastgoedontwikkeling in Groningen met focus op het versnellen van een gezondheidscluster en gezond leven rondom Martini Ziekenhuis (tender gewonnen)
Gemeente Rotterdam - Ontwikkelen van toekomst scenario's in een co-creatie aanpak voor een doorbraak op Marconi plein in Rotterdam West. 

Gemeente Rotterdam - Ontwikkelen van toekomst scenario's in een co-creatie aanpak voor een doorbraak tussen Dakpark en Rotterdam Makers District.
Heijmans Vastgoed - Ontwikkelen van innovatieprogramma met klanten en partners voor kleine appartementen met als resultaat diverse toekomstige concepten.


Voor meer informatie over mij, kijk op mijn linkedin profiel of neem contact met mij op:

nl.linkedin.com/in/guusbalkema

[email protected]
+31(0)6 51 51 83 77